شستشوی زخم پای دیابتی؛ 6 مرحله مهم
شستشوی زخم پای دیابتی از جمله نکات مراقبتی و درمان زخم دیابتی در منزل پر اهمیت در پیشگیری از عفونت زخم و بهبود سریع زخم است. اصولا دیابت به دلیل این که بر روی عروق و اعصاب نواحی مختلف بدن به خصوص پا تاثیرات منفی میگذارد، میتواند در دیر خوب شدن زخمها نیز نقش ایفا کند.
چنانچه از زخمهای دیابتی مراقبت نشود، عفونتهای جدی ایجاد میکنند. به همین دلیل، مهم است که شما با چگونگی شستشوی زخم پا در بیماران دیابتی آشنا باشید و این کار را به درستی انجام دهید. در این صورت خواهید دید که دوران ترمیم و بهبود زخم پای شما چقدر کاهش پیدا میکند. در ادامه در باره روشهای شستن زخم پای دیابتی، مراحل آن و اهمیت آن صحبت خواهیم کرد. با ما در کلینیک همراه باشید.
چرا شستشوی زخم پای دیابتی مهم است؟
زخم پای دیابتی از جمله عوارضی است که بیماری دیابت به همراه دارد. با توجه به این که بیماری دیابت در سیستم ایمنی و حفاظتی بدن اختلال ایجاد میکند، پس روند بهبود یک بیمار بسیار طولانی خواهد بود. در این صورت، لازم است که مراقبتهایی از زخم صورت بگیرند تا مشکلات جدی برای یک بیمار ایجاد نشود.
روشهای شستشوی زخم پای دیابتی و نکات مربوط به آن از جمله نکات مراقبتی مهمی هستند که باید به آنها توجه داشته باشید. در این صورت نه تنها از عفونت جلوگیری خواهید کرد بلکه سریعا زخم را از بین خواهید برد. بهتر است هر روز پای خود را شستشو دهید و اگر لازم است، کفشهای مناسبی بپوشید
1. در مرحله اول تمامی دستور العملهایی که مربوط به شستشوی زخم پای دیابتی است را دریافت کرده و به دقت آنها را دنبال نمایید. بهتر است از پزشکان متخصص در زمینه درمان زخم پای دیابتی و زخمهای پوستی نکات مراقبتی را بپرسید. 2. پیش از این که زخم را شستشو دادید، دستانتان را با آب و صابون و مایعات شوینده بشویید. به گونهای که تمامی باکتریهای روی دست از بین بروند. سپس دستان خود را با یک دستمال خشک و تمیز پاک کنید. 3. در مرحله بعد، باید محلولهای مورد نیاز جهت شستشو دادن زخم را تهیه نمایید. شما میتوانید از محلول شور یا محلول فیزیولوژیک استفاده نمایید. از پزشک خود نیز برای انتخاب بهترین محلول شستشوی زخم پای دیابتی سوال بپرسید. 4. در این مرحله با استفاده از یک شلنگ و یک پمپ محلول را به زخم بزنید و آن را شستشو دهید. بلافاصله پس از این که شستشوی پا تمام شد، از گاز استریل نرم برای خشک کردن زخم استفاده نمایید. توجه داشته باشید که نباید از پارچه یا دستمالهای معمولی برای خشک کردن زخم استفاده کنید. چرا که احتمال بروز عفونت را افزایش میدهد. 5. پس از این که شستشوی زخم به پایان رسید، پانسمان و گاز جدیدی را روی زخم قرار دهید و شستن زخم پا در بیماران دیابتی را به پایان برسانید.